ویلا

گروه ما در راستای بالابردن اطلاعات بازسازی ساختمان، گرفتن پروانه ساختمان، مدیریت پیمان، دکوراسیون منزل، روف گاردن، سایت پلان و محوطه سازی، آموزش تری دی مکس اطلاع رسانی در زمینه های مختلف را بر عهده گرفته است.

فقط کافی است با مشاوران ما با شماره تلفن همراه ۰۹۱۲۱۱۱۹۹۵۴ و یا با تلفن ۰۲۱۲۲۸۴۰۴۰۷ تماس بگیرید.

ویلا در اصل به خانه اي ساخته شده در اطراف شهر گفته مي شود كه داراي معماري به سبك ايتاليايي است. ويلا ها عمدتا در زميني وسيع ساخته مي شوند و بناي آن بايد داراي جذابيت زيادي باشد و ترجيحا بناي ساختماني ويلا بايد با باغچه هاي سرسبز و چشم اندازهاي زيبا احاطه شده باشد.
ویلا به ساختمانی گفته می‌شود که در تعریف امروزه از چهار طرف به بیرون نما داشته باشد و معمولا آن را در اطراف شهرها یا در ییلاق‌ها می‌سازند.
البته در بعضی از کشورها قوانین ساخت و ساز به شهروندان اجازه ساخت ویلا در داخل شهر را می‌دهد و خانه‌های مسکونی به صورت ویلایی ساخته می‌شوند.
ویلا
تاریخچه ویلا:
ساخت ویلاها از جمهوری روم باستان شروع شد و در آن زمان ساختمان‌های ارزشمند افراد طبقه بالای اجتماع به صورت ویلا در محوطه‌ها یا باغ‌های وسیع ساخته می‌شدند که بعد از فروپاشی امپراتوری روم توسط کلسیا کاربریشان تغییر کرد و به صورت صومعه استفاده می‌شدند و در قرون وسطی بعد از تعمیر و تغییراتی دوباره به صورت ساختمان‌های اشرافی مورد استفاده قرار می‌گرفتند.
تعریف ویلا در ایران:
در ایران در فرهنگ عامه معمولا به خانه‌هایی که نمای چهار طرف داشته باشند یا سقف شیب‌دار داشته باشند خانه‌های ویلایی گفته می‌شود و در شمال ایران به خاطر اقلیم مرطوب اکثر خانه‌ها به صورت ویلایی ساخته می‌شدند و با گسترش شهرها از تعداد ویلاها در مراکز شهرها کاسته شد ولی در حومه و شهرک‌های ویلاها به چشم می‌خورند.
ویژگی های معماری ویلا
تمام ويلاها داراي مشخصه هاي متمايز در معماري بنا هستند. قابل توجه ترین مشخصه آن ها اين است كه در يك محوطه وسيع و باز ساخته ميشوند. همچنین بسیاری از ویلاها داراي يك برجك مركزي در بناي خود هستند كه از تمام قسمت هاي بنا بلندتر است و به عنوان نقطه کانونی بناي ويلا از آن نام برده مي شود. ویلا در قطعه بزرگی از زمین ساخته مي شود و اطراف آن مملو از درختان، مناظر زيبا، و آبنماهايي است كه در محوطه سازي ويلا طراحي و ساخته مي شوند. ناگفته نماندكه محوطه سازي و دكوراسيون خارجي ويلا از اهميت زيادي بر خوردار است و فضايي كه بناي ويلا را احاطه مي كند بايد داراي زيبايي و جذابيت هاي بصري زيادي باشد. ويلا ها اغلب داراي بام هاي شيرواني با پوششي سفالين هستند و در نماي آن از آجر و موزائيك براي زيبا سازي استفاده مي كنند.
طراحی ویلا
سبك ویلا
سبك ويلاي شما را عناصر و المنت هاي استفاده شده در آن تعيين مي كنند. بنابراين مهم است از ابتداي ساخت ويلا بدانيد چه سبكي را براي ويلاي خود مي پسنديد. زيرا در اين صورت مي توانيد مصالح مناسب و لازم را راحت تر تشخيص دهيد و براي خريد آن اقدام كنيد. براي مثال ويلايي با سبك كلاسيك داراي نمايي آجرين و درها و كفپوشي چوبي است.
آب و هوا
آب و هوا و منطقه جغرافيايي كه ويلا در آن ساخته مي شود نقش مهمي در نوع مصالح مناسب براي ويلا و معماري دارد. براي مثال سقف شيرواني و عايق بندي بام بسيار قوي براي ويلاهايي كه در مناطق باراني ساخته مي شوند از جمله موارد حياتي و بسيار لازم است. هم چنين ويلاهايي كه در مناطق بادخيز ساخته مي شوند حتما بايد داراي بادگيرهاي قوي باشند تا صدمه نبينند.
توضیحاتی درباره طراحی ویلا
در طراحی ویلا ابتدا می بایست تمامی شرایط مکان ویلا همانند زاویه تابش آفتاب, جهت وزش باد, شرایط زمین, محدوده زمین, ویلا های همسایگان, و قوانین ساخت و ساز مورد بررسی قرار گیرند. سپس با بررسی دقیق تر زمین, فرآیند طراحی ویلا آغاز می شود. در این میان می توان طراحی حیاط ویلا و طراحی محوطه ویلا را نیز آغاز نمود. طراحی و ساخت ویلا در شمال کشور با توجه به شرایط اقلیمی خاص منطقه صورت می پذیرد, در واقع نوع معماری و دکوراسیون داخلی ویلا بر اساس موقعیت جغرافیایی تعیین خواهد شد.
در طراحی ویلای دوبلکس, دکوراسیون داخلی ویلا باید به گونه ای باشد تا علاوه بر راحتی, از فضای مازاد طبقات بهره کافی را برد. در واقع دکوراسیون داخلی ویلا نیاز به ذوق و سلیقه طراح معمار را خواهد داشت.
در طراحی ویلا باید تناسب بین فضاهای خارجی و دکوراسیون داخلی ویلا رعایت شود. مجموعه رنگ های به کار برده شده در طراحی ویلا می بایست یک تصویر به هم پیوسته را نمایش دهند. نمای ویلا باید ترکیبی از جزئیات طراحی ویلا, مصالح و متریال ها, مدل های متنوع درب و پنجره و دیگر اجزای تشکیل دهنده باشد تا طراحی آن را زیبا جلوه دهد.
فضای سبز, محوطه ویلا، استخر و در کل طراحی محوطه ویلا نقش بسیار مهمی در زیبایی و راحتی ویلا خواهد داشت. در طراحی ویلا استفاده بهینه از فضای خارجی همانند پارکینگ ها, باغ, فضای سبز و استخر نیز به اندازه ی فضاهای داخلی حائز اهمیت است.
مفهوم فضا
دو معنی عینی و ذهنی از فضا وجود دارد.
منظور از فضای عینی یا واقعی(Esapac réel)، محدوده جغرافیایی قابل مشاهده اي که انسان بر اساس شکل آن فضا درون آن به فعالیت می پردازد که به آن مکان نيز گفته می شود.
منظور از فضای ذهنی(Espace imaginaire)، روح و فرهنگی است که بر این فضای عینی قالب است و قابل مشاهده می باشد.
فرهنگ فضا یا محیطی فیزیکی است که در درون آن، ارزش ها، آداب و قوانین خاص آن موقعیت حاکم است.
خانه قلعه فرهنگي است که نه تنها اموال ما را از دسترس ديگران در امان نگه مي دارد بلکه چون لباس پوششي بر رفتارهاي ماست.
عرصه بندي
توجه به فرهنگ فضاها در درون خانواده ها از این نظر قابل اهمیت است که فرزندان در چنین فضاهایی رشد کرده و تا حدود زیادی محصول چگونگی فرهنگ آن فضاها خواهند بود. اصولا خانه هر فرد باید بهترین و آرامش‌بخش‌ترین فضای خصوصی او باشد تا در این محیط علاوه بر اینكه احساس آرامش روحی و روانی كند، به لحاظ جسمی نیز در شرایط مناسب و مساعدی به سر برد.
این نیاز در افراد گوناگون با سنین و توانایی‌های مختلف متفاوت است؛ به عنوان مثال به طور قطع نیازهای یك جوان با یك فرد سالمند تفاوت‌های بسیاری دارد .
يکي از مهمترين کارکردهاي خانه ايجاد «حريم خصوصي» است. ديوارهاي خانه، «ما» را از «ديگري» و «غريبه ها» جدا مي کند و مانع از ورود ديگري به حريم ما مي شود.
عرصه خصوصی (خانوادگی):
از مهمترین قسمتهای ساختمــــان مــــی باشد . فضــــایی است غیــــر رسمی و در صورت امکان بایــد در بهترین و مهمترین موقعیت طراحی مکان یابی شود. شامل فضای نشیمن و آشپزخانه میـباشد و در خانـــــه های بزرگتر , صبحــانه خوری نیز به ایـن مجموعه اضــافه میشود . این عرصه رو به آفتاب و فضای حیاط میباشد . در صــورت امکـــــان دسترسی مستقیم به حیاط و بالــکن طراحی میشود . همچنین فضاهایی چون اتاق خواب ، آشپزخانه ، سرويس خصوصی ، نشينمن و کتابخانه نیز در این دسته قرار میگیرند.
فضاهای عمومی :
حياط ، سرويس بهداشتي ، پذيرايي
فضاهای نيمه خصوصی:
ناهارخوري
عرصه خدماتی و پشتیبانی:
راحتی آسایش زندگی در یک خانه بستگی به پیش بینی و طراحی عناصر خدماتی مورد نیاز مانند پارکینگ , انبار , موتورخانه و زیرزمین دارد . اگرچه یک خانه ممکن است فقط یکی از این عناصر را داشته باشد.
عریف فضاها بر اساس سلسله مراتب
ورودي خانه:
ورودي رابط بين فضاي خارج و داخل خانه است و اولين فضايي كه در بدو ورود به هر خانه اي ديده مي شود .
طبق نخستين و ساده ترين اصول معماري براي طراحي و تقسيم بندي فضاي خانه، ورودي بايد فضايي كاملاً تفكيك شده باشد تا اولاً شخصي كه وارد خانه مي شود نتواند هيچ كدام از ساير فضاها و به ويژه فضاهاي خصوصي را ببيند و در مرحله دوم گرد و خاكي كه از خارج خانه با خود مي آورد به ديگر نقاط خانه منتقل نشود. از طرفي ورودي خانه براي يك فرد تازه وارد حكم راهنما را دارد و همچنين بايد هدايت كننده افراد به پذيرايي، آشپزخانه و دستشويي باشد. ورودي بايد نزديك ترين فاصله را از حمام و توالت و دورترين فاصله را از اتاق خواب داشته باشد. همچنين بايد فاصله نزديكي با نشيمن، آشپزخانه و غذاخوري داشته باشد.در صورت وجود پله در داخل يا خارج ساختمان، ورودي بايد با پله هاي اصلي ارتباط داشته باشد.
ورودي بايد با رختكن رابطه داشته باشد و يا در حالت ديگر بخشي از فضاي ورودي به رختكن اختصاص داده شود.
ورودي هر خانه بايد فضايي براي استقبال از مهمانان داشته باشد و در خانه هاي ويلايي بهتر است ورودي در كنار فضاي سبز باشد.
استفاده از رنگ هاي شاد، فضاي ورودي را زيبا و جذاب مي كند و نيز باعث ايجاد تنوع در ساختار معماري خانه مي شود. وجود فضاهايي براي جاكفش و جالباسي در اين فضا از ملزومات است. فراموش نكنيد كه ورودي هر خانه، خروجي آن نيز هست، پس وجود يك آينه هم در اين فضا ضروري است.
طراحی اتاق نشیمن ویلا
نشيمن
اتاق نشيمن محل تجمع افراد خانواده است و بيشترين اوقات افراد خانواده در اين فضا مي گذرد. فضايي كه بايد همواره حريم خصوصي اش براي افراد خانواده در مقابل مهمان ها حفظ شود. این فضــا اغـــــــلب از فضای پذیرایی مستقـــل طراحی میشود و حالتی خصوصی دارد. و بایـــد به نحوی طراحی شود که فعالیتهای مختلفی مانند ؛ صحبت کردن، نشستن ، تماشای تلویزیون ، بازی بچـــه ها و مطــالعه جزئی در این فضا امکانپذیر و از وسعت خوبی برخوردار باشد. نشيمن بايد به تمامي فضاهاي خانه از جمله آشپزخانه، غذاخوري، پذيرايي، بالکن ، دستشويي دسترسي داشته باشد و بهتر است كه ارتباط اتاق نشيمن با ورودي غيرمستقيم و با غذاخوري و اتاق خواب مستقيم باشد. فضاي نشيمن گاهي مي تواند محل حضور مهمانان صميمي باشد. جهت تابش نور در فضاي نشيمن اهميت بسيار زيادي دارد. همچنين استفاده از نور طبيعي در اتاق نشيمن (پنجره و پرده) در اين فضا مسئله مهمي است. بهتر است در فضاي نشيمن از نورهاي متمركز استفاده نشود. استفاده از نورهاي مخفي در ايجاد آرامش اين فضا مناسب تر است. انـــدازه ایــن فضـــا با توجه به نوع فعالیت ها و ابعاد مبلمـــان و لوازم مورد استفــاده مشخص می شود . ابــعاد آن بین ١٥ الی ٢٥ متر متغییر است . فضای نشیمن علاوه بر اینکه محل زندگی خانواده میــباشد محـــل پذیرایی از فامـــیلهای نزدیک نیــز میــباشد . در خــانــه های کوچک که امکان پیش بینی اتـــاق پذیرایی وجود نــدارد از فضـــــای نشیمن به عنوان فضای پذیرایی نیز استفاده میشود . در هر صورت نحوه طراحی این فضا بر اساس شرایط استـــفاده از آن متفـــــاوت خواهد بود .
در زندگی سنتی ما برای مبلمان کردن اتاق نشیــمن از قالی و پشتی استفاده میــکردیم به همین دلیــــــل در طراحی سعی میشده است که ابعاد نشیمن را بر اساس ابعاد قالی طراحی نمایند .در مبلمان فضـای نشیمن معمولا از کانــاپه , مبــل دسته دار و میز برای صرف میوه و چای استفاده میشود . در استقرار مبل در نشیمن بایــــد به دیـد و منـظر فـضا کاملا توجه شود .
امروزه تلویزیون و دیگر لوزم صوتی و تصویری از دیگر عناصر نشیمن میباشد که معمولا بــه همراه قفسه کتاب و ویترین در یک بدنه جاسازی میشود . اگرچه شومینه در اغلب خانه ها به کـــار نمی رود اما در صــــورت پیش بینی آن در طرح که معمولا جنبه سمبولی دارد حتما در فضــــــای نشیمـــن باید پیش بینی گردد . نـــحوه مبلمـــان اتـــاق نشیمن و استقرار شومینه و تلویزیون بایـــــد به گونه ایی بـــــاشد که از غذاخوری خانـــوادگی و آشپزخانــه قابل رویت باشد . در صورتی که از اتاق نشیمن بــه عنوان پذیرایی نیز استــفاده میـــشود , بهتر اســـــت آشپزخانه جدا و مستقل از پذیرایی طراحی گردد . محل قرار گرفتن وسايل صوتي و تصويري مثل تلويزيون نبايد در مقابل پنجره و يا پشت به آن باشد.در اتاق نشيمن وسايل گرمازا (بخاري و يا شوفاژ) بايد نزديك پنجره باشند. با استفاده از گل و گياه در كنار پنجره نيز مي توانيد ارتباط زيبايي بين محيط داخل و خارج خانه ايجادكنيد.
آشپزخانه
آشپزخانه در تمام دنيا محل هنرنمايي بانوي خانه است، از اين رو بايد محيطي امن و دور از هرگونه مزاحمت براي وي باشد.آشپزخانه از فضاهاي اصلي يك خانه محسوب مي شود . باید به فضــــای بیــرونی دسترسی راحتی داشته باشد و با بالکن یا پاسیو مرتبط باشد . دسترسی آشپزخانه به اتاق نشیـــمن و فضای صبحانه و ناهار خوری باید راحت باشد . بهتر است در صورت وجود يك در ورودي براي آشپزخانه، اين در در فضاي خصوصي باز شود و دسترسي به پذيرايي از اين طريق صورت پذير شود. همچنين آشپزخانه بايد در ارتباط نزديك با سرويس هاي بهداشتي باشد.
براي فراهم كردن هرچه بيشتر محيطي امن براي آشپزخانه، مهمانان حاضر در پذيرايي به هيچ وجه نبايد به آن ديد داشته باشند. بهتر است به دليل نورگيري بهتر، آشپزخانه در نماي شمالي ساختمان واقع شود.
در واحدهای مسکونی که از یک فضای واحد هم برای نشیمن و هــــم برای پذیرایی استفاده مـــی شود , فضــــــای آشپزخانه باید استقرار بیشتری داشته باشـــد و مــحل پخت و پز و شست و شو باید از میهمان قابل رویت نبــــاشد . باید دقت نمود سر وصدای پخت و پز , شست و شو و بوی غذا مشکلی را برای فضای هم جوار به وجود نیـاورد .
پنجره جهت عبور و مرور نور و هوا تعبيه مي شودیعنی فضای آشپزخانه باید امکان استفاده از نــــــور و تهویه طبیعی را داشته باشـــد. لذا پنجره از ملزومات آشپزخانه است و طول استاندارد آن نبايد كمتر از دو متر باشد. براي چيدمان مناسب يك آشپزخانه بهتر است رنگ ديوارها، كابينت، اجاق گاز و يخچال را مدنظر قرار دهيد تا به تركيب مناسب تري برسيد . براي تزيين آشپزخانه از نور طبيعي و مصنوعي استفاده مي كنيم. پنجره در ارايه نور طبيعي به آشپزخانه از اهميت زيادي بر خوردار است.
به طور كلي بهتر است در آشپزخانه نور مخفي باشد. معمولاً تابش نور مستقيم ناراحت كننده بوده و انعكاس زيبايي ندارد. همچنين معمولاً لامپ هاي هالوژن را زير كابينت يا گچبري مخفي مي كنند.
غذاخوری خانوادگی
این فضا باید به آشـپزخانه نزدیک باشد تا صرف غذا و جمع کردن سفره به آسانی صورت گیرد و با نشیمن خانوادگی رابطه راحتی داشته باشد . در خانه های کوچک ممــکن است برای غذای خانواده و میــــهمان از یـــک فضا استفاده شود در این صورت باید فضای آشپزخانه و غذاخوری جدا شود ولی در خانه های بزرگ فضای مشخصی را برای غذاخوری پیش بینی می کنند . این فضا ممکن است با اتاق پذیرایی ادغام شود و در غیر این صورت با پذیرایی و آشپزخانه ارتباط مستقیم داشته باشد یا مستقل طراحی شود . این فضا باید جذاب , زیبا , دارای تناسبات خوش آیند , مبلمان مناسب و نور پردازی مناسب ( حتی الامکان در شب ) داشته باشد . فضای غذا خوری در هر منطقه متفاوت است پس می توان متناسب با فرهنگ منطقه خود رفتار کرد . حداقل فضای صبحانه خوری ٣*٣ می باشد.
اتاق خواب
اتاق خواب خصوصی ترین فضا در یك خانه است که علاوه بر جای خواب مكانی است برای مطالعه ، کار و …
اتاق خواب جایی است برای آسودن و كسب آرامش و انرژی مجدد برای یك روز كاری دیگر. انتخاب لوازم اتاق خواب و همچنین نوع چیدمان آن كمك زیادی به كسب این آرامش و استراحت واقعی می‌كند.
بخش خواب باید در قسمت ساکت خانه و دور از صدای مزاحم طراحی گردد و به سرویس بهداشتی ، بالکن و حیاط دسترسـی نزدیک داشته باشد . آفتاب گیر بوده ، از دید و منظر خوبی برخوردار باشد و دارای تهویه مناسب باشد .
در واحدهای مسکونی دو طبقه معمولا بخش خواب در طبقه اول ( بالا ) طراحی می شود . در مکان یابی اتــــــاق های خواب بهتر است اتاق خواب اصلی از اتاق خواب های دیگر استقلال نسبی داشته باشد به همین جهت در بعضی طرح ها اتاق خواب اصلی در طبقه همکف و اتاق خواب های دیگر در طبقه اول مکان یابی می شوند . در صورتی که برای میهمان اتاق خواب مستقلی در نظر گرفته شود اتاق خواب میهمان باید در طبقه همکف در نزدیکی ورودی و فضای زندگی خانوادگی طراحی گردد تا ضمن استفاده بـرای میهمان به عنوان یک اتاق دنج برای مطالعه و انجام کارهای روزانه بتواند در اختیار خانواده قرار گیرد .
اندازه اتاق های خواب بستگی به تعداد افراد استفاده کننده , نوع فعالیت , مبلمان و لوازم مورد نیاز معمولا از ١٢ الی ١٠ متر مربع تغییر می کند . بهتر است تخت خواب در موقعیتی پیش بینـــــی شود که مستقیما در مقابل در ورودی اتاق و در معرض دید و یا چسبیده به پنجره ی اتاق نباشد و در عین حال از دیــد و منظر خوبی برخوردار باشد .
تخت خواب , کمد و میز, از جمله لوازم ضروری اتاق خواب است .
اتاق خواب اصلی میتواند شامل ٥ حوضه ی خواب , محل نشیمــــن , کمدهای لباس , حمام و رخت کن باشد . در طراحی این اتاق باید به توازن اندازه هر قسمت و رابطه منطقی آنها توجـــه شود . در صورت وسیع بودن اتاق خواب می توان به استفاده از نحوه چیدمان مبلمان بخش خواب و نشیمن را از هـــــم جدا کرد .اتاق خواب اصلی بر حسب مورد می تواند دارای یک سرویس بهداشتی کامل شامل : وان , دوش , حمام , توالت و یـا دارای یک رختکن باشد . در خانه های کوچک برای اتاق های خواب یک سرویس مشترک استفاده می شود .
اتاق خواب فرزندان می تواند به عنوان یک مجموعه واحد و مرتبط شامل اتاق های خواب و حمـــــام و توالت در نـظر گرفتــه شود . نحوه ی جانمایی کمدها در بدنه ی دیوار متصل به حمام مانع انتقال صدای حمـام به اتاق می شود . وجود دو پنجره در بدنه های مختلف می تواند به تهویه ی اتاق کمک کند . هر اتاق شامل کمد لباس , میز مــطالعه و تخت خواب می باشد و مساحت اتاق فرزندان بین ١٢ الی ١٥ متر مربع متغییر است .
در خانه های معمـــولی از اتـــاق های خواب و نشیــــمن به عنوان اتاق مطالعه نیز استفاده می شود , در خانه هــــــای بزرگتر می توان فضایی را به عنوان کتابخانه اختصاص داد گاهی هم این فضا می تواند با اتاق کار پـــدریا مـــادر ادغام شود . گاهی نیز این فضا می تواند در نزدیکی ورودی و نشیمن قرار گیرد .
یكی از اصول اولیه چیدمان در اتاق‌ خواب اين است که محل تخت به گونه‌ای انتخاب شود كه پنجره نورگیر حتما در سمت راست آن قرار گیرد.
سرویس بهداشتی
سرويس هاي بهداشتي در حفظ بهداشت فردي و عمومي خانواده نقش بسيار مهمي ايفا مي كنند. دستشويي بايد با فضاي ورودي خانه ارتباط مستقيم و با فضاهاي ديگر خانه ارتباط غيرمستقيم داشته باشد.
استادان معماري معتقدند وقتي كسي براي اولين بار وارد يك خانه مي شود، بايد بتواند محل دستشويي را پيدا كند تا به هنگام ضرورت استفاده، مجبور به سؤال از ديگران نشود.فضاي دستشويي نيازي نيست كه از نور مستقيم و طبيعي بهره ببرد ولي استفاده از نور مصنوعي در آن ضروري است. به دليل رعايت مسايل بهداشتي، الزاماً بايد در سرویس از رنگ هاي روشن استفاده شود. زيرا كه رنگ هاي روشن لكه ها را بهتر نشان مي دهند.
محل استقرار توالت ايراني و فرنگي در شمال و جنوب ساختمان نيست. اين مسئله علاوه بر داشتن دلايل مذهبي به علل گوناگوني مثل نحوه گردش كره زمين، وزش باد و جريان آب و هوا انجام نمي شود.
اما دقت داشته باشيد كه توالت و دستشويي همواره بايد محيط آرامش بخشي داشته باشد بنابراين استفاده از رنگ هاي تند و خشن نمي تواند چندان جالب باشد.از سوي ديگر براي داشتن توالت و دستشويي زيبا كافي است به رنگ، شكل و طرح كاشي هاي ديوار و كف، كاسه توالت و دستشويي توجه كنيد و كمي در انتخاب شيرآلات سليقه به خرج دهيد. آينه كه ديگر جاي خود را دارد.معمولا فضای مناسب برای تـــوالت ۱٫۲۰ * ۱٫۲۰ و برای دستشویی نیز ۱٫۲۰ * ۱٫۲۰ میباشد . چنانچه مساحت خانه ای کـــــم باشد فضای تـــوالت و دستشویی یکجا طراحی می گردد و در این صورت ابعاد آن ۱٫۲۰ * ۲٫۲۰ یا ۱٫۲۰ * ۲٫۴۰ در نظر گرفته می شود . و همچنین عرض دستشویی ۷۰ الی ۷۵ سانتیمتر میباشد .
حمام
بررسي استفاده از حمام در منازل نشان مي دهد كه ايراني ها در گذشته بسيار بيشتر از كشورهاي پيشرفته فعلي از آن استفاده مي كردند.حمام خود داراي بخش هاي مختلفي است و به فضاهاي جداگانه اي تقسيم مي شود؛ براي مثال رختكن يكي از اين فضاهاست.
معمولاً دكوراسيون حمام و نوع و رنگ لوازم و مصالح به كار رفته در آن به صورت هماهنگ و يكپارچه با توالت و دستشويي در نظر گرفته مي شود.
پرده از وسايلي است كه معمولاً به صورت دلخواه در حمام استفاده مي شود و در صورت استفاده بخش شست وشو را از ديگر فضاهاي حمام جدا مي كند.
همچنین فضاهای دیگری مثل اتاق کار ، اتاق میهمان ، اتاق بازی ، اتاق درس و … با توجه به طرح میتوان به فضاهای فوق اضافه نمود!
خانه به عنوان مکان آرامش ، محبوب ترین مکان نزد قلب های ما به حساب می ۀید. همهی ما به خانه هایمان پناه می بریم . ابعاد و اندازه ی خانه مطرح نیست ، خانه ی ما حریم امن ماست.
خلق کردن خانه ای که ویژگی ها و شخصیت ساکنانش را منعکس کند و در عین حال شامل همه ی اجزای یک طراحی خوب و پایبند به سبک طراحی اش باشد ، کار بس دشواری است.جای تعجب نیست که در زندگی سریع و روزمره ی عصر حاضر ، گاهی در خانه هایمان احساس بیگانگی می کنیم. دلیل مشترک بودن حس همه ی انسان ها نسبت به خانه اشان ، تصور اولیه ی یکسانی است که همه ی ما از تعریف خانه داریم .
در فرآیند طراحی خانه، افراد رویکرد های متفاوتی را برمیگزینند.
گروه اول ، به کتاب های پلان های معماری که حاوی هزاران پلان هستند روی می آورند و به امید پیدا کردن طرح مورد نظرشان شروع به ورق زدن این کتاب ها می کنند. همان طور که تصور می شود ، احتمال اینکه این روند بی نتیجه بماند بسیار زیاد است.
گروه دوم ، افرادی هستند که دوست دارند هرکاری را خودشان انجام دهند. آن ها کاغذ و ابزار و یا نرمافزار های طراحی معماری را تهیه می کنند و به امید رسیدن به یک طرح ایده آل شروع به طراحی می کنند. نتیجه ی این روند،اغلب نقشه است، اما نه نقشه ای مطلوب ( معمارانه ) . این افراد با اینکه معمولا از خواسته و ایده اولیه خود صرف نظر می کنند ، اما همچنان با موارد غیر کاربردی متعددی مواجه هستند.
گروه سوم، افرادی هستند که به سازنده های غیر معمار مراجعه می کنند که با آنها در طراحی و ساخت، یا بستن قرارداد با نقشه کش و طراح یا حتی معمار ، همکاری کنند. در این روند اگر در همه ی مراحل قدم های مناسب برداشته شود ، می توان انتظار نتیجه ی خوبی از این مجموعه همکاری داشت . اما اگر سازنده ذوق طراحی نداشته باشد، محصول این روند خانه ای خوش ساخت اما با نقشه ای غیرایده آل خواهد بود .رویکرد چهارم در طراحی خانه با خدمت گرفتن یک معمار یا طراح خانه های مسکونی آغاز می شود و در مرحله ی بعد با طی فرآیند منطقی طراحی خانه ادامه پیدا می کند . به دور از هر گونه تعصب حرفه ای ، به جرات می توان گفت که حاصل این فرآیند ، خانه ای ایدهآل است که به صورت منحصربه فردی برای استفاده کننده، و طبق سبک زندگی وی طراحی شده است.
یک معمار موفق باید اطلاعات کافی برای مبدل کردن طرحش به یک اجرای بی عیب و نقص را داشته باشد . اگر هدف از طراحی ، بررسی و تنظیم اندازه ی خانه و به حداکثر رساندن کارآیی اتاق ها و فضاهای ساخته شده است، باید در نظر گرفت که خانه ی ایده آل لزوما بزرگ نیست. راه های زیادی برای بهره مندی بیشتر و در حد یک خانه ی بزرگ از یک خانه ی کوچک وجود دارد.
طراحی سبز
یکی از جنبه های طراحی برای آینده ، طراحی پیدار است. امروزه مقوله هایی مانند طراحی پایدار ، معماری سبز و بناهای دوستدار طبیعت جزئ دغده های درجه اول معماران و طراحان است. خانه به عنوان یکی از نیاز های دائمی انسان ، یکی از ضروریترین زمینه های پیدا کردن این نوع معماری ها و طراحی ها ی هماهنگ با محیط زیست است .اساسا هدف از معماری سبز و پایدار ، کاهش و به صفر رساندن لطمه های وارده به همان سبزی طبیعت است.
برخی از جذبه های معماری سازگار با محیط زیست عبارتند از :
_ مقرون به صرفه بودن از مصرف انرژی به علت کاهش در مصرف برق، آب و منابع دیگر
_ کاهش آلودگی ها به دلیل کاهش اتلاف در مصرف مصالح مورد نیاز در ساخت و ساز و استفاده از مصالح بازیافت ی
_ استفاده از منابع انرژی قابل بازیافت در ساختمان مانند نور خورشید و نیروی باد
_ بازیافت مواد و منابع مورد استفاده مانند استفاده از آب مصرف شده برای آبیاری گیاهان.
سیاست های رایج طراحی های سبز شامل موارد زیر است :
جهت گیری ساختمان :
به نسبت نور مورد نیاز ، باید در جهت گیری ساختمان دقت کرد.جهت شمال – جنوب جهت گیری مناسبس برای ساختمان است. یکی از دلایل این جهت گیری فیلتر کردن گرمای آفتاب برای ورود به ساختمان است که با وارد شدن نور دمای ساختمان بالا می رود.
نورگیر سقفی :
استفاده از نورگیر سقفی به منظور اضافه کردن نور طبیعی به فضای داخل نیز از روش های رایج است. نورگیر های سقفی اغلب در کشور های نیمه استوایی به کار می روند.
سلول های خورشیدی :
استفاده از سلول های خورشیدی برای تولید نیروی برق یا تبدیل نمور خورشید به نیروی الکتریکی است. در واقع با استفاده از سلول های خورشیدی می توان در کاهش اثرات گرم شدن زمین سهیم شد.
انتخاب مصالح :
انواع مختلفی از مصالح سازگار با محیط زیست وجود دارند. مانند مصالح و مواد اولیه ی خام بومی مانند آجر ساخته شده از خاک منطقه ، بام سفالی ، یا انواع دیگری از مصالح قابل بازیافت .
کوران هوا:
با اجرای تمهیدات لازم برای ایجاد گورانت هوا بدون استفاده از تجهیزات مدرن و صرف هزینه می توان فضاهای داخلی را خنک کرد.
اقتصاد در طراحی
هزینه های ساخت که به صورت قیمت در هر مترمربع بیان می شود یکی از دغدغه های اصلی دستاندرکاران امر ساخت و ساز است.لزوم آشنایی بر نحوه ی صحیح محاسبه ی زیربنا، به منظور برآورد واقعی هزینه ها در برنامه ریزی مطرح می شود. در مرحله ی برآورد هزینه ها باید واقع بین بود.باید در نظر داشت که هزینه ی ساخت و ساز خانه ی مورد نظر و ارزش تمام شده ی آن باید مطابق با ارزش های حاکم بر مستغلات همسایگی های اطراف باشد.
عامل مهم در کنترل هزینه ها و دوری جستن از به وجود آمدن زیربنای غیرقابل استفاده ، درک درست از نحوه ی طراحی اتاق ها است. منظور این است که اتاق ها بیش از حد بزرگ یا کوچک نباشند.افرادی که با دید واقع بینانه نقشه کشی را آغاز نمی کنند ، مجبور به کنار آمدن با شرایط و حذف ایده هایشان می شوند. در صورتی که طراحی صحیح و معمارانه ی خانه ، نباید همراه با صرف نظر از خواسته ها باشد. نباید فراموش کرد که مشکلات هزینه کردن به مرور زمان کم رنگ می شوند ، اما کیفیت فضایی که نتیجه صرف هزینه است، حائز اهمیت و ماندگار است.
فرایند طراحی خانه (ویلا)
ویلا
بررسی سایت
عدم استفاده از فرصت های موجود در سایت نتیجه ای جز یک خانه ی نامانوس با سایت نخواهد داشت . در واقع این خانه ،بی هدف روی زمین قرار گرفته است. عوارض این سهل انگاری اغلب شامل مواردی هم چون از دست دادن زاویه دید های مطلوب ، جیگیری اشتباه نسبت به آفتاب ، اتاق های تاریک ، مقرون به صرفه نبودن خانه از نظر مصرف انرژی و … می شود و در نهایت ، خانه به اندازه ای که می توانست ، چشم نواز به نظر نمی رسد.
پس از مرحله ی برنامه ریزی ، سایت باید تحلیل شود. این تحلیل باید شامل بررسی زاویه ی تابش آفتاب ، بادهای غالب ، توپوگرافی ، عوارض زمین،درختان و گیاهان شاخص ، دسترسی ها ، حدودزمین ، ساختمان های همسایگی ، عقب نشینی ها ، قوانین محدود کننده ی حاکم بر ساخت و ساز در منطقه و هر آنچه که طراحی را تحت تاثیر قرار می دهد ، باشد.
آشنایی با زمین
گام اول در خلق نقشه ی زمین مورد نظر برای ساخت خانه، که مرجع و راهنمای ما در تمام طول طراحی خواهد بود ، آشنایی کامل با زمین است. باید به صورت مکرر و متناوب زمین را بازدید کرد و در آن قدم زد. باید همسایگی ها را شناخت و راجع به محله تحقیقات لازم را به عمل آورد.
ترسیم نقشه ی زمین
در این مرحله می توان یک نقشه ی تقریبی از زمین مورد نظر ترسیم کرد و موارد زیر را روی آن مشخص کرد:
حدود زمین
معابر
ساختمان های موجود
درخت ها ، گیاهان و بوته ها
منابع صدا ی موجد

طراحی فضا های خارجی
در این مرحله باید تصمیمات مربوط به چگونگی استفاده از فضاهای بیرون خانه را اتخاذ کنیم. فضاهای بیرونی را به عنوان اتاق های بیرونی در نظر می گیریم. برای مثال تاب یا ننوی آویخته بین درختان، یک اتاق استراحت است و میز درون باغ که در فضای باز است و با گیاهان احاطه شده یا با چتری در بالایش حفاظت می شود یک اتاق غذاخوری بیرونی است.با استفاده از دیاگرام های ترسیم شده ی این اتاق ها،فضاهای خارجی . معبر ها را پیش از آنکه سراغ داخل خانه برای طراحی اتاق های داخلی برویم ، طراحی خواهیم کرد.
ترسیم دیاگرام های حبابی برای فضاهای خارجی
بهتر است طراحی فضاهای خارجی را پیش از طراحی فضاهای داخلی انجام دهیم. باید کاربری فضاهای بیرونی را بدانیم. چگونگی طی مسیر و رسیدن به خانه ، مکان یابی مناظر و دیدهای مناسب و زیبا، مسیر وزش باد های نامطلوب و نسیم مطلوب از موارد حائز اهمیت در این تصمیم گیری هستند.
سازمان بندی و تعامل بین فضاها
حال باید در نظر بگیریم که به محض ورود به خانه چه نوع فضایی را خواهیم داشت.باید در نظر بگیریم که آیا یک فضای تشریفاتی جداگانه را تجریح می دهیم یا اینکه کلا یک ورودی جداگانه ضرورتی ندارد! دوست داریم هر گاه از فضاهای مختلف به بیرون نگاه می کنیم چه چیزی را ببینیم . مناظر و دیدهای آرام را برای فضاهایی که مخصوص استراحت و لذت بردن از منظره هستند انتخاب می کنیم و در مقابل فضاهایی را که احتیاج به دید و منظر خاصی ندارند را در مکان هایی جا می دهیمن که منظر برجسته ای ندارند. فضاهایی نیز هستند که باید خلوت و به دور از فضاهای خارجی باشند و در عین حال از نور طبیعی بهره مند شوند. منابع صوتی و نسیم های محلی را هم باید در نظر بگیریم.
طراحی حجم
پیش از ادامه ی طراحی پلان های خانه،باید نگاهی اجمالی به انواع طراحی های خارجی خانه بیاندازیم. انواع سبک خانه ها و به ویژه انواع سبک بام ها باید پیش از تثبیت دیوار های دیاگرام های حبابی فضاهای داخلی در نظر گرفته شوند.
سبک بام ، سبک خانه را مشخص می کند . طراحی بام تاثیر به سزایی در ظاهر خانه دارد. فرم های بام یکی از عناصر مهم بناهای مسکونی هستند و علاوه بر کاربری مهم و اساسی که به عنوان پوشش و سرپناه بودن به عهده دارند، جزئ لاینفک کلیت طراحی ساختمان با استفاده از سبک های تعریف شده و متمایز و الگو های تزئینی و رنگها هستند. آشنایی با انواع فرم ها و سبک های طراحی بام و تاثیراتی که هر کدام می تونند روی طرح کلی خانه داشته باشند ، گام مناسبی در راستای این بخش از طراحی است.
تنوع سبک های بام ، باعث تنوع در شیب بام ها می شود. شیب بام به صورت ضریبی از ارتفاع ، یا به بیانی دیگر نسبتی از ارتفاع عمودی سقف بر فاصله ی افقی داده شده ، تعریف می شود.هیچ سقف مسطحی ، به طور کامل صاف و مسطح نیست. برای هدایت زه کشی در سقف های مسطح معمولا شیب ملایمی در یک جهت به آن داده می شود. اغلب کم هزینه ترین بام طراحی شده برای ساخت، بامی است که ترکیبی از یک نوع بام باشد . برای خانه ای کوچک، چنین ترکیبی ممکن است زیبا به نظر برسد اما اغلب خانه های بزرگ با این روش ترکیبی و بدون ایجاد کوچکترین تغییر و تنوع در بام بسیار حجیم به نظر می رسند. برخی از انواع خانه های مدرن شاید به دنبال همین خطوط سنگین فرم های مکعبی باشند، اما حتی در این حالت نیز داشتن نوعی سایبان روی در ورودی مطلوب است.
تناسب بیرون، درون و نما
هر نقشه ی داخلی با هر طراحی خارجی خانه نمی تواند به کاربرده شود. به عبارتی درون و بیرون باید هماهنگ باشند. در حالت کلی باید با در دست داشتن پلان شماتیک و در عین تصحیح آن ، طراحی خارجی را نیز مورد بازبینی و بررسی قرار داد.
همه نما و وجوه یک ساختمان مسکونی باید منعکس کننده ی یک تفسیر معمارانه ی واحد باشند. علی رغم این موضوع ، سلسله مراتب عملکردی بین نماها بر اساس مکان، کاربری و میزلن تعامل آن با عابر پیاده وجود دارد. اصول طراحی نما به نمای جلو، عقب و جانبی تقسیم می شوند . نماها باید شامل ترکیبی از جزئیات معماری ، مصالح ، مدل های متنوع در و پنجره و جنبه های دیگر طراحی باشند تا در نهایت طرحی به هم پیوسته و از نظر بصری جذاب را به وجود بیاورند.
معماری چهار وجهی
در واقع خانه ی خوب طراحی شده هم از درون و هم از بیرون تحسین برانگیز است. بررسی ظاهر و نمای یک ساختمان معمارانه، تاییدی بر طراحی مناسب کلیت طرح است. ئر هنگام طراحی خانه باید اثر ۳۶۰ درجه ای نما را در نظر گرفت . پنجره ها عناصر حیاتی یک خانه هستند که قلمروهای خصوصی و قلمروهای عمومی را به هم مرتبط می کنند.هر پنجره باید هدفی را دنبال کند تا با کلیت طرح هماهنگ باشد . درها نیز عناصر حیاتی یک خانه هستند که نه تنها ارتباط بصری، بلکه ارتباط فیزیکی بین عرصه ی خصوصی و عمومی را امکان پذیر می سازند.در واقع این طراحی معمارانه چهار وجه دارد که موید و مکمل همدیگر هستند . مطمئنا اهمیت همه ی وجوه در یک حد نیست و همچنان نمای روبرو جایگاه خاص خود را دارد. مهمترین وظیفه ی نماهای فرعی تر حمایت از انتقال از وجهی به وجه دیگر است.
مجموعه رنگ های یک ساختمان مسکونی از رنگ های اصلی بدنه و المان های موجود در نما تشکیل شده است.به طور کلی کلیت ترکیب رنگی یک بنا باید یک الگوی به هم پیوسته را منعکس کند.از رنگ های فرعی برای المان های معماری مانند در و پنجره و ستون و … استفاده می کنیم.رنگ فرعی باید ملایم تر یا تیره تر از رنگ بدنه ی اصلی ، رنگ مکمل رنگ بدنه ی اصلی و یا یک رنگ خنثی باشد.
طراحی محوطه
رابطه ی عمیقی بین مکان هایی که برای زندگی انتخاب می کنیم و سلیقه و طرز فکرمان وجود دارد. این رابطه عمدتا فرهنگی است و ویژگی های شخصی، زمان، تاریخ و ارتباط با مکان، طبیعت و منظر را مجسم می کند. این رابطه ی بین فضای درون و بیرون بیشترین اهمیت را دارد. ایوان ها ، رواق ها ، گل خانه ها و باغچه ها را به منظور انتقال از درون به بیرون استفاده می کنیم. کیفیت فضایی این المان ها روی کیفیت فضای داخلی تاثیر فوق العاده زیادی دارند.
محوطه سازی یک خانه را قاب می کند ، درست مانند یک نقاشی زیبا، برای شاخص کردن ویژگی های مثبت و پنهان کردن لبه های خام آن. حتی از نظر مادی نیز محوطه سازی به ارزش خانه می افزاید. در واقع در طراحی منظر برای خانه هدف گردآوری المان های پراکنده یک منظر برای خلق یک باغ زیباست . عناصر اصلی طراحی منظر عبارتند از : انواع گیاهان ، عوارض زمین ، آبیاری، المان های غیر ارگانیک و نورپردازی. درختان و بوته های بزرگ باعث ایجاد قاب ، صفحه بندی و سایه می شوند . گیاهان کوچکتر و گل ها تنوع در شکل و رنگ به وجود می آورند . سطوح چمن کاری شده در عین ایجاد فضاهای باز بصری ، محوطه های بازی نیز به وجود می آورند . عناصر دست ساز کاربری ها را آسانتر و فضاها را مفیدتر می کنند. عوارض زمین نیز باعث جذابیت و خلق نقاط تمرکز می شوند.
جمع بندی
در نهایت می توان گفت هر طراحی خوب و معمارانه برای خانه یک کانسپت سازماندهی شده می طلبد . خانه ی خوب و مطلوب این حس را که هر چیزی سر جای خودش قرار دارد ، القا می کند . در حقیقت طراحی خوب معمارانه سعی دارد خلقت خود را آسان به نظر برساند حتی اگر اینگونه نباشد . همانند نظاره کردن یک ورزشکار بزرگ، که با وجود این که می دانیم کاری که انجام میدهد دشوار است ، اما او این کار سخت را ساده ، آسان و بدون زحمت نشان می دهد. با وجود صادق بودن برخی از قوانین در کلیه ی طراحی حا و اجراها ، نباید فراموش کرد که به پشتوانه ی کانسپت قوی و تفکر در نظریه ی طراحی ، همه ی ابعاد تحت الشعاع قرار می گیرند . اگر مرحله ی برنامه ریزی را با دقت سپری کنیم ، سایت را به طور کامل آنالیز کرده باشیم ، با یک کانسپت سازمان دهی کار کرده باشیم و دائما به برنامه برای اطمینان از تطابق برنامه و طرح رجوع کرده باشیم ، موفقیت در طراحی امری مسلم خواهد بود.
گروه مهندسین سپند در زمینه گرفتن پروانه ساختمان، طراحی لاکچری و دکوراسیون داخلی منزل ، طراحی و پیاده سازی روف گاردن در
پشت بامها ، طراحی و پیاده سازی لاکچری نما و سایت پلان و محوطه سازی حیاط منازل مسکونی شما با قرارداد و مدیریت پیمان با بهترین هزینه و روش ممکن می
تواند خدمات رسانی به مشتریان را انجام دهد.

درباره نویسنده

پشتیبان سایت